Är din bil på väg över sundet utan din vetskap?

|1/06, 2021

Låt inte detta hända dig.
Med en spårsändare kan du alltid hålla koll på vart ditt fordon befinner sig, och vid en eventuell stöld kan den spåras.
De senaste spårsändarna har inbyggda batterier som räcker länge och kan därför gömmas på svåråtkomliga ställen.

Tekniken
Spårsändare använder sig generellt av två olika positioneringstekniker, GPS och GSM.

  • GPS (Global Positioning System) - är ett globalt satellitsystem som är gratis. Detta system har en väldigt hög precision och visar objektet inom 5 meters avstånd. 
  • GSM (Global System for Mobile Communications) -  positioneringen sker genom så kallad triangulering, vilket innebär att man mäter signalstyrkan mellan tre olika mobilmaster. Precisionen är dock begränsad till ca 10-50 meter beroende på avståndet mellan masterna.

Abonnemang och app
För att spårsändaren ska kunna skicka sin position till dig behövs en uppkoppling. Till de flesta högkvalitativa spårsändarna kopplas ett abonnemang med en månadskostnad till produkten. Det finns även produkter där du själv kan stoppa in ett sim-kort och lösa detta med ett kontantkort, men oftast blir detta dyrare och mer omständigt för dig som användare.
De flesta spårsändarleverantörer har en app som du kan använda för att styra och se var ditt fordon befinner sig.

Försäkringsfördelar
De flesta försäkringsbolag ger dig rabatt på premien eller minskad självrisk om du har en spårsändare. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad de kan erbjuda eller kräva.

Smartaskydd har ett flertal högkvalitativa produkter som som ger dig bra koll på var ditt fordon befinner sig. 

Dantracker
Dantracker är en dansk gps-tracker med upp till 15 års batteritid, som placeras inne i fordonet och kan varna dig som ägare.
Spårsändaren har en mängd funktioner och kan sättas i så kallat alarm-läge som innebära att den kopplar upp sig 5:e minut om du misstänker att ditt fordon blivit stulet.
Den finns i två olika varianter, en med en stark magnet (SPY) eller utan magneten (IA).
Läs mer om Swetrack och våra andra smarta spårsändare

Swetrack
Swetrack är en svensk gps-tracker med upp till 3 års batteritid och är också uppladdningsbar. Det finns även variant av Swetrack som man kopplar in till fordonets eget batteri, men det finns då ett backupbatteri som räcker några veckor. Spårsändarna har en mängd funktioner och och har en smidig app som göra att du kan se var ditt fordon befinner sig.
Swetrack erbjuder en abonnemangskostnad på 49kr/mån, vilket är marknadens lägsta månadskostnad (vad vi vet).
Läs mer om Swetrack och våra andra smarta spårsändare