• ✓ Fri frakt fr 1995:- ✓Snabba leveranser ✓Rådgivning i chatten
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Problem med vildsvin och ditt avfall?

|1/10, 2022

Har du också problem med att vildsvinen letar mat i närområdet och går loss på soptunnorna. 
Nu finns en smart lösning för att skydda dina tunnor.

Vildsvinen i Sverige ökar varje år och är uppe i en stam på över 500 000 och kommer allt närmare våra bebyggelse för att leta mat.
Många djur har redan skapat sig en ovana att gå loss på soptunnor och avfallskärl vilket ofta sker nattetid samt gärna i samband med att tunnorna står ute för tömning.
Förutom att dra ut sopor och matavfall på ett stort område runt tunnorna skapar det en otrygghet då de ofta kommer en flock om 10-15 st samt för ett rejält oväsen.

Många sätter idag på egna lösning i form av spännband, små lås , kedjor med mera som man då måste komma ihåg att lossa innan sophämtning sker. Glöms det bort blir det tyvärr oftast ingen tömning. Dessutom så kan vårt klimat i Sverige innebära att det finns en risk att dessa lösningar fryser och blir problem att öppna.
Ibland sker tömning på en tid när man inte är vaken eller på plats att göra det innan de kommer för tömning och vildsvinen kan hinna före.

Med ett gravitationslås från Smartaskydd så skyddas dina avfallskärl från att öppna sig vid anfall från vildsvin som gärna puttar omkull tunnorna samt gör flera utfall för att luckan skall öppna sig.
Låset är så konstruerat att det endast öppnas i en lutning på över 110 grader vilket är optimalt för de sop- och rengöringsfordon som hämtar era sopor idag.
Det är dessutom väl förslutet samt delar som inte påverkas så mycket av ett kallare väder. I och med den täta konstruktionen är det lätt att rengöra tunnan utan att montera bort något.

Låset kommer i 2 varianter:
En med nyckel för dig som vill låsa kärlet för att även skydda mot utomstående som kastar saker i er tunna.
Den andra varianten är med vred som fjädrar tillbaka så att du och andra lätt kan öppna och lägga i ditt avfall och vara säkra på att det är låst till tömning.

Läs mer om Lås till avfallskärl / soptunna