Cykelbelysning - Vi hjälper dig

|18/08, 2023

Cykelbelysning - Vi hjälper dig

När mörkare tider närmar sig är det viktigt att tänka på hur du syns under tidiga mornar och sena kvällar.

Vi hjälper dig att välja rätt typer av cykelbelysning och reflexer så att du gör det du kan för att förhindra en olycka i mörkret.


Varför Belysning Är Avgörande

Belysning på cykeln är mer än bara en accessoar; det är en livräddande investering och lag att förhålla sig till. När dagen övergår till kväll och mörkret sänker sig, blir det snabbt och betydligt svårare för andra trafikanter att upptäcka dig. En kraftfull framlampa tillsammans med bakljus göra en enorm skillnad för din synlighet och säkerhet. Inte bara kan du se bättre vad som finns framför dig, du gör det också möjligt för andra att se dig i tid, vilket minskar risken för olyckor och ger dig en avsevärt tryggare cykeltur. 

Lagen säger att du måste ha vitt eller gult fast ljus fram och rött ljus bak som syns tydligt på 300 meters avstånd. Baklyktan får vara av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut.


Komplettera med Reflexer

Reflexer må vara små, men deras påverkan är stor. De små reflekterande ytorna fungerar som ditt personliga ljus i mörkret och upplyser bilar, cyklister och andra trafikanter om din position i god tid vilket kan förhindra en allvarlig olycka. Du kan enkelt fästa reflexer på dina pedaler, hjul, kläder eller väska för att skapa flera synliga punkter och minska risken för kollisioner och hemska konsekvenser.


Synlighet Ökar Säkerheten

Att använda både belysning och reflexer ger maximalt skydd och förebygger olyckor på ett oslagbart sätt. Belysningen lyser upp vägen framför dig och varnar andra, medans reflexerna reflekterar ljus och gör dig synlig från flera vinklar. Genom att vara synlig i både ljus och mörker ökar du dina chanser att undvika farliga situationer och potentiella olyckor.


Vi hjälper dig

På smartaskydd.se erbjuder vi ett brett utbud av cykelbelysning och reflexer som ständigt utvecklas för att göra din vardag tryggare.