Ett smart skydd som ökar din trygghet 

Det finns olika typer av spårsändare, även kallat GPS-tracker, för olika användningsområde så som för t ex din båt, bil, mc, moped, båtmotor, hund, personligt skydd m fl. Med hjälp av dess GPS-användning kan du lätt se var spårsändaren befinner sig - vare sig den är på en hund eller en båt. 

Många försäkringsbolag kräver dessutom idag spårsändare för exempelvis fordon värda över 1 miljon och rabatterar sina kunder som skaffar spårsändare.

Vi har med omsorg valt ut några spårsändare inom de olika användningsområdena


Hur fungerar det?

En spårsändare använder GPS som i sin tur kommunicerar med satelliter, en GPS tracker får därigenom information om var den befinner sig. I de flesta fall är positioneringens träffsäkerhet inom 15 meter. Informationen skickas sedan till en server som bearbetar informationen. Spårsändarens kommunikationen görs i de flesta fall med hjälp av GSM-nätet, som i sin tur får till följd att denna tjänst kräver ett abonnemang.

Som komplement till GPS använder många spårsändare triangulering som innebär att GSM-systemets master används för att bestämma positionen på fordonet. Denna metod är inte lika träffsäker som GPS men kan användas som backupsystem och / eller verifieringssystem. Metoden använder tre olika masters data för att räkna ut var spårsändaren befinner sig och träffsäkerheten ligger inom ca 100 meter. 

APP
De flesta GPS-tracker system har idag även en app kopplad till systemet för att du enkelt ska kunna få en översikt över både aktiviteten och för att kunna administrera ditt abonnemang. 

Abonnemang
De flesta spårsändare säljs direkt med ett abonnemang vilket är billigare än att köpa en spårsändare utan abonnemang och sedan sköta det själv med ett kontantkort. Abonnemangen kostar normalt mellan 50 och 150 kronor per månad. Normalt sätt tillkommer inga sms- eller trafik-kostnader till din GPS tracker.

Exempel på vad som kan skyddas med spårsändare
Båt, båtmotor, utombordare, motorcykel, moped, cykel, bil, husbil, släpvagn, trailer, grävmaskin, entreprenadmaskin, lastbil, buss, vattenskoter, snöskoter, fyrhjuling, ATV etc. 

Det finns även GPS puckar som kan spåra både människor och djur som t ex hund, katt, barn, demenssjuka o s v.