Frågor och svar om skimming och våra produkter

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får kring skimming och hur våra produkter fungerar som skydd för dina betalkort, resehandlingar och bilnycklar.

Har du ytterligare frågor eller funderingar får du självklart ta kontakt med oss, se våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.


Om skimming

Vad är trådlös skimming?

Skimming innebär att någon trådlöst skimmar dina betalkort med hjälp av en mobiltelefon eller scanner. Tjuven kan enkelt och snabbt, och oftast utan att du märker det, få tillgång till dina kortuppgifter. Vi har produkterna som skyddar dig mot skimming.

Om det finns en risk med trådlösa betalkort varför infördes de?

De infördes för att göra mindre köp smidigare för både kunden och butiken. Det medförde dock ett nytt sätt för tjuven att komma åt kortuppgifterna

Vilken teknik används för det trådlösa korten som kan "blippas?"

RFID - Radio Frequency Identity är ett identifikations-system som trådlöst överför elektronisk data från en läsare till en mottagare via elektromagnetiska fält. Detta kan låta krångligt men systemet är redan implementerat i många produkter i form av ett litet chip, till exempel och mest noterbart i nya pass, nationella id-kort och betalkort. Detta system har tagits fram för att bland annat öka säkerheten vid passkontroller och underlätta vid betalningar.

Om våra produkter

Hur fungerar Skimstops skyddskort?

Skyddskortet skyddar mot skimming genom att störa ut radiosignalerna och ser därmed till att skydda dina kortuppgifter. Skyddskortet aktiveras när en radiosignal, med rätt sekvens, kommer i närheten och skyddar då ditt betalkort om det finns inom några centimeters avstånd.

Hur ska jag placera skyddskortet?

Placera skyddskortet nära dina betalkort. Skyddskortet skyddar alla kort med trådlös betalningsfunktion inom 2,5cm på varje sida, med andra ord 5 cm totalt.

Vad är skillnaden mellan skyddskorten och kortfickorna?

Skyddskortet skyddar mot skimming genom att störa ut radiosignalerna och ser därmed till att skydda dina kortuppgifter. Kortfickorna blockerar radiosignalerna genom att det finns en tunn metallfolie på insidan av kortfickan.

Hur vet jag att skyddskortet fungerar?

Du kan testa att hålla skyddskortet tillsammans med ditt betalkort när du ska betala trådlöst ("blippa") i en kassa. Då ska betalningen inte gå att genomföra. Ta sedan bort skyddskortet och genomför betalningen med ditt betalkort.

Varför är skyddskortets livslängd begränsad till 5 år?

All elektronik slits med tiden. Vi har en garanti på skyddskortet på 5 år, men det kan hålla betydligt längre än så. Du kan testa att hålla kortet tillsammans med ditt betalkort när du ska betala trådlöst ("blippa") i en kassa. Då ska betalningen inte gå att genomföra. Ta sedan bort skyddskortet och genomför betalning.

Kan skyddskortet avmagnetisera mina andra kort i plånboken eller påverka min mobiltelefon?

Nej, skyddskortet påverkar inte betalkorten, varken magnetremsan eller chipet. Skyddskortet påverkar inte heller mobiltelefon då det använder en annan radioteknik.

Hur kan minifodralet skydda min bilnyckel?

Minifodralet har ett tunt laget av metall på insidan som blockerar alla radiosignaler. På alla nyare bilar som har fjärrupplåsning finns risken att någon kan kopiera signalen från bilnyckeln. Om du har bilnyckel i fodralet exponeras bilnyckeln minimalt.

Varför ska jag skydda pass mot skimming?

De nya passen som produceras idag innehåller ett chip med information om dig. Detta används för att göra passkontrollerna smidigare. Förutom att skydda dina personuppgifter från att kopieras så förhindrar fickorna, fodralen och reseplånböckerna att passet slits


Våra storsäljare inom skimmingSkyddskort mot skimming

Skydda ditt kreditkort med ett smidigt skyddskort som skyddar mot stöld av dina kortuppgifter

Minifodral mot skimming

Skydda din bilnyckel med ett smidigt fodral som skyddar fjärrlåset av din bil

 Köp


Plånbok aluminium mot skimming - Svart

Skydda dina kreditkort med en smidig plånbok med "popup"-funktion

köp